Söndagen den 19 Juli spelar Brödera Hallberg på Fallens Dagar

Tungviktscomeback med musikfyrverkeri

Fallens dagar i Trollhättan bjuder på en verklig tungviktscomeback: Brödera Hallberg är tillbaka!
– Det känns RIKTIGT fräckt, säger Michael Strandlind. (läs TTELAS artikel här)

2995793183

Brödera Hallberg är ett av Trollhättans mest legendariska kultband. Efter åtskilliga somrar och julbordsshower på Spikön och nya upptåg på olika centrumkrogar, har de skaffat sig ett grundmurat rykte som ett mer eller mindre galet liveband. En julskiva har de också hunnit släppa och för den stora tv-publiken blev de ett namn när de agerade husband hos Filip & Fredrik under flera säsonger av ”Boston Tea Party” i Kanal 5.

Brödera, Spikön och Fallens dagar var under många år en stark, stolt och uppskattad tradition. Sedan restaurangen på Spikön försvann har bandet varit borta från fall-festen men nu har Pitcher’s lyckats locka fram dem igen, så under sista kvällen av Fallens dagar dyker de upp i krogens restaurangtält på Strandgatan.

– Vi ska bjuda på ett riktigt fyrverkeri innan det stora, säger frontmannen Michael Strandlind.

– Det här är vårt sätt att hylla vår publik som följt oss på Fallens dagar och i andra sammanhang.

Enligt gammalt känt mönster tänker de bjuda på kult och schlager under bandets paroll ”Lika vanligt som ärtsoppa”. Hallbergs Hemlis, där herrarna uppträder som någon av världens mer kända band eller artister. Tidigare har de bland annat gestaltat Kiss, Rolling Stones och finska Lordi, men vem det blir den här gången är, som alltid, en väl förborgad hemlighet.

Det enda man kan vara säker på är att det blir fullt ös från start till mål – och att Brödera kommer att vara lika välklädda som vanligt.

– Vi har ett antal outfits från åren som varit, så vi får se vad vi väljer, fortsätter Michael Strandlind, som också avslöjar att det ryktas att detta kan vara bandets sista spelning.

– Det blir en nostalgitripp med lite nytt och lite blandat och vi ska göra en riktigt bra show!

Brödera Hallberg består av Michael Strandlind, sång, Mikael Stjernqvist, gitarr, Thomas Andersson, bas, Marko Kallunki, trummor, och Joakim Tellskog, keyboard.

Mia Thornberg
mia.thornberg@ttela.se

By |2018-12-05T13:03:36+01:00juni 22nd, 2015|Okategoriserade|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

1 × 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Är Brödera’ Bröder?

Vilket storstilat besök som vi fick till studion när Mikael ”Kappa” Strandlind gästade oss. Mikael som är Sven-Åke Hallberg i Trollhättebandet Brödera Hallberg, kända från Fredrik och Filips Boston Tea Party i kanal 5.

Och hur ligger det till med brödraskapet egentligen?

Det vankas ju julshow i hemstaden Trollhättan för Brödera Hallberg, något som lovar mycket upptåg och härlig stämning. Men jag och Elin undrade ju om brödera verkligen är bröder?